Масаж (Самотюк Т. Є.)

Для чого потрібно робити дитині масаж?

Масаж буде корисним не тільки хворим дітям, а й здоровим для гармонійного фізичного розвитку.

Діткам масаж допоможе у підтримці опорно-рухового апарату, та мязового корсета, оскільки на них припадає значне навантаження у процесі інтенсивного росту дитини.

Крім цього масаж дітям допомагає також:

-підсилює приплив крові до шкірних покривів,

-покращує місцевий кровообіг,

-покращує обмін речовин,

-сприяє розвитку нервової системи,

-покращення сну,

-покращення психо-емоційного сану.

Цікаво те, що масаж може мати як тонізуючий так і заспокійливий вплив, адже при масуванні інтенсивно подразнюються певні нервові рецептори. За рахунок цього, масаж для гіперактивних дітей надає заспокійливу дію, а для повільних і млявих дітей – тонізуючу.

Як ви бачите, дитячий масаж може бути не тільки лікувальним, а й профілактичним та розвиваючим.Тому в залежності від призначення він може бути різних видів

Лікувальний дитячий масаж

Лікувальний – проводиться у випадку тих чи інших захворювань, наприклад внутрішніх органів, нервової системи, опорно-рухового апарату, тощо. Однак слід памятати, що лікувальний масаж призначається допоміжна процедура до консервативного лікування.

Серед лікувальних масажів, поширеними є :

ортопедичний – відноситься до професійного впливу і показаний при проблемах з опорно-руховим апаратом, плоскостопості, диспласії кульшового суглоба, при сколіозі, кривошиї, кіфозі і лордозі, вальгусної і варусної деформаціях стоп.

Дренажний (перкусійний) – призначається при захворюванні органів дихання. Помічний в ситуаціях, коли треба полегшити відходження мокротиння, послабити кашель, допомогти дитині впоратися з вологим кашлем на етапі одужання після перенесеного грипу або ГРВІ. В домашніх умовах проводиться цілком успішно, є простим і ефективним.

Класичний дитячий масаж

Загальний (класичний) масаж – має дуже широке застосування. Це той самий вид процедур, які можна і потрібно проводити дітям практично в будь-якому віці в домашніх умовах. Показаний навіть абсолютно здоровим діткам.

Методика масажу рук від масажиста ФНРЦ Самотюка Т. Є.

https://fb.watch/ge4_isRIz6/

Масаж нижньої кінцівки в домашніх умовах від масажиста ФНРЦ Самотюка Т. Є.

https://fb.watch/ggKUqBewia/

+